Vollverijs

  • Voorzitter                 Tom Venhorst
  • Secretaris                 Saskia de Groot
  • Penningmeester       Jeroen Verbeek en Nathalie Nolte
  • Wedstrijdzaken         Daphne Arentsen en John Rabelink
  • Arbitrage                   Lotte Tuenter en Eline Derksen
  • Jeugdzaken              Elianne Roes
  • TC                            Mark Peters en Gerrit Palm
  • Facebook/Twitter     Marlou Ten Have en Nathalie Nolte
  • Website                   John Rabelink
  • Ledenadministratie  Jelle van Minnen

ContactformulierUntitled Document


Velden met een * zijn verplicht.
U krijgt een bevestiging van deze mail.
Krijgt u die niet vul dan het formulier nogmaals in.

Bezig met versturen

Lid worden?

Interesse in volleybal bij Vollverijs? Natuurlijk is het lid worden van een vereniging niet zomaar iets wat u meteen beslist. Dit snappen wij bij Vollverijs maar al te goed! Gratis meetrainen U mag daarom altijd een aantal keer mee komen trainen om te kijken of volleybal bij Vollverijs wat voor u is. Dit is natuurlijk gratis en vrijblijvend! Gewoon mee doen is echt de beste manier om dit te ontdekken. Wie zijn wij? Wij zijn een naar verhouding redelijk grote volleybal vereniging met op het moment iets meer dan 120 leden en spelen in de Terborg. Wat is mogelijk bij Vollverijs? Trainen en wedstrijden spelen bij Vollverijs kan op bijna elk niveau,  voor jong en oud! Onze doelstelling is om leuk en gezellig volleybal aan te bieden op ieders niveau. Maar niet alleen volleybal is belangrijk bij Vollverijs, zeker ook de gezelligheid! Dames 1 en 2, heren 1 en 2 spelen de thuiswedstrijden op donderdagavond. De jeugd, dames 3  en 4 spelen hun wedstrijden op de zaterdag. Trainen gebeurt voor alle teams op maandag en donderdag. Dames 1 speelt dit seizoen promotieklasse, Dames 2 in de 1e klasse, dames 3 in de 2e klasse en Dames 4  in de 3e klasse .  Heren 1 speelt in de 2e klasse en heren 2 in de 3e klasse. Aanmelden? Wij hebben voor vrijwel iedereen, met elk niveau eigenlijk wel een passend team. Van jong tot oud. Met onderstaand formulier kun je je als lid aanmelden. De volgende regels gelden dan: a: Afmelden kan schriftelijk of per mail kan geschieden bij de ledenadministratie en wel tenminste 4 weken vóór afloop van het verenigingsjaar. b: Het verenigingjaar loopt van 1 juli t/m 30 juni c: Voor het spelen in competitie-verband een jaarlijkse NeVoBo-contributie en een spelerskaart met pasfoto verplicht is. d: De contributies en eventuele bondsbijdragen uitsluitend kunnen worden voldaan middels automatische incasso bij vooruitbetaling in 4 termijnen per jaar.
Aanmelden nieuwe leden
Man/Vrouw *
De Algemene Verordening Gegevensbescherming, in de volksmond ook wel de nieuwe privacywet genoemd, geldt vanaf 25 mei 2018.
Dat gaat ook sportverenigingen nadrukkelijk aan dus ook Vollverijs.
Derhalve vragen we u toestemming of als u nog geen 18 jaar bent, toestemming van uw ouders, om foto's op de site te plaatsen van u of van uw kind.
Dit zijn foto's gemaakt tijdens wedstrijden, teamfoto's en pasfoto's op de teampagina's.
Inzage in de privacyverklaring krijgt u door op deze link te klikken.
Als u de aanmelding verzend krijgt u direct een melding dat uw aanmelding verzonden is.
Daarna krijgt u zo spoedig mogelijk een bevestiging per email dat u bij Vollverijs als lid bent aangemeld.
Mocht u niet direct een melding krijgen doe het dan opnieuw.
Bezig met versturen

Na reeds enige tijd buiten bij de rubberfabriek aan de Oude IJssel te hebben gevolleybald moest in verband met de aldaar aanwezige stank worden gezocht naar een andere passende gelegenheid.'t Gravenhuis in Terborg was beschikbaar.In de serre van café van der Eem werd op een zondagmorgen volleybalvereniging Terborg opgericht.

In het begin, dus 1958, wierp Toon Polman zich op als leidend figuur, voorzitter is hier misschien een te groot woord, wel natuurlijk de spil van het clubje. Met 12 enthousiaste mannen werd er gespeeld. In die tijd bestond er nog geen bestuur en er was geen contributie. Indien er materiaal nodig was werd er door iedereen gelapt.
Lange tijd werd er gespeeld met als enige attributen één net, drie ballen en houten planken voor de ramen, dit laatste omdat de jongens van Bennink te hard beukten waarop volgens Toon Polman nog menig huidig Vollverijslid een puntje aan kan zuigen.In 1964, toen de club een beetje begon te groeien tot wel 15 man en Toon Polman te druk was als biljarter, duivenmelker en volleyballer werd Joop Bennink als vanzelf naar voren geschoven en werd, mede veroorzaakt door zijn immer grote mond gebombardeerd tot  nieuwe voorzitter. Evanals in de "periode Toon" hield het voorzitterschap niet meer in dan het opzetten van velden en het trainen van ca. 15 leden.Het geheel begon echter nu wat gecompliceerder te worden want de heren wilden competitie spelen, hetgeen natuurlijk slechts 2 teams opleverde waarbij niemand zich kom permitteren om tijden de wedstrijden afwezig te zijn.

De aanpak werd wat professioneler en er kwam een echte trainer nl. Jan de Weerd en een echt bestuur met Wim van Bruchem en Wim van Niersen o.l.v Joop Bennink. Door leegloop van volleybalclubs in de omgeving zoals o.a. in Silvolde en Olympia (Ulft) waarbij er velen naar Terborg gingen, nam het  ledenaantal van volleybalvereniging Terborg toe. Hierdoor konden er meer teams worden samengesteld o.a. damesteams.

Echter de naam volleybalvereniging Terborg was niet meer zo van toepassing omdat het meer een streekclub was geworden.Op een vergadering  in maart 1968 wordt gekozen voor een nieuwe naam, Vollverijs, hetgeen  staat voor volleybalvereniging IJsselstreek. Jan Reesink is de geestelijke vader van deze naam.
De mogelijkheid dat in die tijd kon worden gemaakt van een achte sporthal heeft er voor gezorgd dat het ledenaantal vooruit ging. Van 1964 tot 1971 ging het aantal leden van 15 naar ca. 150. Hoogtepunten uit het tweede gedeelte van de jaren zestig waren de internationale wedstrijden met Israel(heren), Oostenrijk(heren),Nederlands Militairteam en de nationale jeugdteams van Nederland en Belgie.Ook mag niet vergeten worden een wedstrijd tussen de nationale damesteams van Nederland en Belgie ter gelegenheid van het 550-jarig bestaan van Terborg. Toen der tijd waren er nog problemen, zoals het net op de juiste hoogte brengen, wat bijna een halve dag duurde.

In 1971 had Vollverijs een zodanige grootte aangenomen dat de bestuurlijke functies voor Joop Bennink te veel werden. Ook vond hij dat een club van dergelijke omvang een wat zakelijker leider nodig had om wat meer structuur in het geheel aan tebrengen.Deze werd gevonden in de persoon van de nog niet zo lang lid zijnde John Wolthuis. Onder zijn leiding kwam er meer lijn in het verenigingsgebeuren, zoals het op poten zettenvan de verschillende afdelingen, denk o.a. arbitrage, TC , wedstrijdzaken en jeugdzaken.
In deze periode 1971-1981 werd het gezicht bepaald van het huidige Vollverijs. Er werd een clubblad en er werd jaarlijks een feestavond georganiseerd.
Het ledenaantal neemt nu nog meer toe, nl. van ca. 150 tot ongeveer 250 leden en Vollverijs krijgt nu aardig wat kampioenteams zowel bij de heren als de dames als bij de recreanten met als uitschieter het promoveren van het 1e herenteam naar de 3e divisie. Momenteel telt Vollverijs 6 seniorenteams en 4 jeugdteams. Het ledenaantal is gekrompen tot ca. 120 leden. Sinds kort is Tom Venhorst de nieuwe voorzitter.
bron: jubileumgids 1983

kampioen2eklasse-1965

heren-3-1968

heren3-pyramide

Onze ex-voorzitters

tp

Toon Polman

jw

John Wolthuis

jb

Joop Bennink

Klik hier voor informatie van de locatie. paasberg

Jammer dat je je lidmaatschap opzegt bij Vollverijs.
Via onderstaand formulier kun je dat doorgeven. 

ContactformulierUntitled Document


Velden met een * zijn verplicht.
U krijgt een bevestiging van deze mail.
Krijgt u die niet vul dan het formulier nogmaals in.

Bezig met versturen