img_2734

Zaterdag, 29 oktober moesten we spelen tegen een voor ons bekend team, VCV. Zij zijn afgelopen jaar net als wij, gepromoveerd vanuit de promotieklasse. Voorafgaand aan de wedstrijd werden er teamfoto’s gemaakt met onze mini van de week en shirt sponsor Bestelrent. Na de voorbespreking en wat aanmoedigingen voor dames 3 waren we zelf aan de beurt. De bal van deze wedstrijd werd mogelijk gemaakt door Wim Esselink Consultancy.

Het goede voorbeeld van onze mini die met haar opslag een ace scoorde werd de eerste set door beide teams niet gevolgd. De wedstrijd begon met veel service fouten over en weer, waardoor het ons niet lukte een voorsprong op te bouwen. Ook werden er aan het net ballen niet snel genoeg afgemaakt. Halverwege de set kwam er meer power in de aanval, waardoor we sneller scoorden en wel een voorsprong creëerden. We wisten de set naar ons toe te trekken en wonnen deze met met 25-19.

De tijdens de tweede set kwamen we moeilijk op gang en moesten we met z’n allen hard knokken om de punten binnen te halen. Het ging gelijk op. Halverwege de tweede set ging Jet door haar enkel en kwam Kirsten in het veld, die een goede inval beurt maakte. Deze set wonnen we met 25-20.

We merkten met z’n allen dat het vandaag niet vanzelf ging en we hard aan de bak moesten. We begonnen de derde set met een achterstand, wat we gelukkig weer goed wisten te maken. Bij de slotfase van de set werd het spannend en ging het niet zonder slag of stoot. Meddi kreeg veel last van haar been, waardoor het haar even niet meer lukte om te spelen en Eva de libero positie in moest nemen. Daarnaast zakte ook Dominique door haar knie heen, waardoor ze gewisseld moest worden voor Jet die weer fit genoeg was om terug in het veld in te komen. Door deze blessures en een daaropvolgende wissel kwam er onrust binnen het team. Posities waren onduidelijk en we kwamen niet meer in ons spel. Uiteindelijk hebben we deze set nipt verloren met 23-25.

Na wat onrust in de derde set moesten we de rust zien te herpakken en vol de vierde set in gaan. De onrust was begin vierde set toch merkbaar en we begonnen niet sterk. Tot de helft van de vierde set gingen de punten over en weer en lukte het beide teams niet een voorsprong te krijgen. Toen Erica aan de service kwam maakte zij een reeks mooie services, waardoor we 5 punten uit liepen. Deze voorsprong hebben we die set verder uitgebouwd en uiteindelijk gewonnen met 25-17. Een moeizame wedstrijd, maar met een uiteindelijke mooie overwinning van 3-1! Als kers op de taart is er door onze shirt sponsor Bestelrent een mooie beloning achtergelaten waardoor we lekker hebben kunnen eten en de nodige drankjes hebben kunnen nuttigen.