De heren van Vollverijs gaan de laatste weken weer lekker. Met winst tegen Avanti en KSH in de afgelopen weken staan we op een stevige 2e positie in de competitie.
Deze week spelen we tegen Wivoc uit Winterswijk en hopen we de winnende lijn vast te houden.

We zijn met een behoorlijke groep met als oude bekende Kees Jansen. Hij heeft weer een paar keer met ons getraind en nu is het tijd om de proef op de som te nemen en weer “minuten” te maken in de wedstrijd.
Het Libero shirt is ook uit de kast gehaald en het kaartje is eruit geknipt, Jeroen V. gaat vandaag de passes verzorgen vanuit deze positie.

Na de high fives starten we aan de 1e set, dit gaat geheel gelijk op. We gebruiken alle time-outs aan beide zijden om te proberen de fouten er uit te halen.
Een enkele keer komen de passes goed genoeg om een mooie smash te maken maar meestal moet het toch met enig gekunstel opgelost worden of proberen we een balletje in het centrum te plaatsen.
We weten uiteindelijk wel de set te pakken met 25-23.

Met een groot team kunnen we met de wissels kijken of we wellicht wat meer kunnen uitlopen in de tweede set. Kees neemt ook zijn positie in en met succes kunnen we nu wel zeggen.
Het gaat weer gelijk op in deze set, alleen verliezen we Jacco, hij gaat neer met een zweepslag en moet van het veld geholpen worden, ice pack er op en het thuisfront bellen.
Dat wordt voorlopig geen volleybal denk ik maar hopelijk kan hij de dagelijkse activiteiten wel uitvoeren. Een schrale troost, de set is gewonnen met 25-21.

Weer niet veel verschil, nu komt de derde set en dat vind ik zelf altijd een lastige, dit is vaak erop of eronder.
Dit wordt uiteindelijk een dikke “erop” want deze halen we binnen met 25-11. Nu moeten we de volle punten kunnen pakken.
Maar Wivoc laat zich niet snel de kaas van het brood eten en blijft voor de punten gaan. Sommige rallys zijn best lang en er wordt heel wat heen en weer geping-pongt.
Het wordt nog erg spannend in de staart van de wedstrijd maar met 27-25 hebben we de punten binnen.
Het was een leuke pot met aan elkaar gewaagde teams maar de winst geeft weer vertrouwen voor de laatste wedstrijd van 2022.

Verslag:

Roel