HEREN 2 VERLIEST VOORAL VAN ZICHZELF EN EEN BEETJE VAN DVO

Wat er aan de wedstrijd vooraf ging:

 Op onze website, die inmiddels door velen wordt bezocht, was een hele polemiek te ontwaren over de kwestie of onze Mailman donderdag wel of niet zou kunnen spelen..Het slachtoffer zelf zweeg in alle talen, maar bij zijn entree in de sporthal werd al snel duidelijk dat het deze avond niet zou komen tot een actieve deelname. Daarvoor waren er te veel beurse plekken en  forse schaafwonden te ontwaren die de Mailman had opgelopen door ongelukkig van zijn fiets te vallen bij zijn streven het recordschema Ulft-Doetinchem te breken. Verder ontbraken John en Mike. Laatstgenoemde heeft gelukkig wel weer zijn rentree gemaakt en bouwt nu even wedstrijdritme op bij Heren 3 dat onder zijn bezielende leiding afgelopen maandag met 3-2 won. Het goede nieuws was dat Pluisje Peters heelhuids en dikkerhuids was terug gekomen uit Argentina. De voor hem hopelijk tijdelijke bijnaam  Pluisje dankt hij aan het lichtend voorbeeld Diego Armando, die eenmaal boven de dertig ook wat uitdijde door onder meer uitbundige eet- en drinkgewoonten. Pluisje heeft echter beterschap beloofd.

Over de wedstrijd kan ik feitelijk heel kort zijn en de verleiding is groot er niet al te veel woorden aan vuil te maken en slechts te verwijzen naar de titel van dit document. Tegelijkertijd is het natuurlijk wat slap om bij de 2e nederlaag van het seizoen de pen al in de ring te gooien. Dus toch maar op zoek naar een verklaring naar wat er gisteravond in De Paasberg mis ging. Na de wedstrijd werden tijdens het verjaardagbiertje van Eef (waarvoor nog onze dank) de volgende verklaringen aangedragen door diverse personen:

  • onze service was belabberd en slap
  • de pass lag niet goed
  • de set-up was niet van die kwaliteit die we inmiddels gewend zijn
  • de aanval kwam er niet goed door
  • ons blok werd niet goed gezet
  • we begonnen niet met de goede instelling aan de wedstrijd
  • we speelden niet ontspannen genoeg, het was allemaal te geforceerd
  • de scheidsrechter nam een aantal foutieve beslissingen, waarvan een op een belangrijk moment

De factoren in ogenschouw nemend en de eigen analyse loslatend op de wedstrijd: we hebben duidelijk van ons zelf verloren en DVO heeft daarvan geprofiteerd. We hebben zeker niet dankzij de scheidsrechter verloren maar hebben onszelf uit het spel gehaald door het te verstieren in alle facetten van het spel. Er waren weliswaar reeksen met een aantal goede punten op rij, maar die werden dan weer ruw onderbroken door fouten en missers. We wisten de eerste set nog binnen te slepen met 26-24 dankzij een paar goede blocks van onze te bescheiden aanvoerder GP, na enige consternatie op de stand 23-20 (of het was toch 24-20?). De 2e set starten we