Thuis tegen Grol, dat is wat Vollverijs Heren 2 op het programma had staan, afgelopen week. In het veld vandaag een oude bekende namelijk Sander Wentink als vervanger van Tom. We hebben hem kunnen losweken van al zijn verplichtingen en gestrikt voor de wedstrijd van vandaag. Hij heeft afgelopen maandag ook al meegetraind om er even in te komen maar ik kan in deze inleiding al melden dat het volleybal er nog steeds in zit. Daarnaast hebben we Kees Jansen ook gevraagd om mee te doen omdat we naast Tom ook Arjan niet kunnen inzetten.

In de eerste set lopen we al lekker uit , er zitten mooie opslag reeksen bij van o.a. Dave. We blijven even wat steken bij punt 16. Grol weet van 5 punten naar de 12 punten te komen. Maar er is geen paniek aan de Vollverijs kant. We doen een stapje extra en gaan ook weer punten maken. Het wordt uiteindelijk 25-17. Er is mooie variatie in de set-up van Sander, ze komen zowel op buiten, mid maar ook leuke ballen achterover. Zo maken we het de tegenstander moeilijk. De prik-ballen in het centrum halen niet altijd wat uit. Hier lijkt Grol aardig op getraind te hebben. Een harde smash van Daniels of van Kees kunnen ze veelal niet pareren.

De tweede set beginnen we ook goed maar het gaat wel meer gelijk op. Uiteindelijk weten we toch weg te lopen. Men wisselt nog wat heen en weer aan de kant van Grol maar dit haalt uiteindelijk niets uit. De set wordt gewonnen met 25-15. De derde set begint rustig voor de spelers van Vollverijs, behalve voor Daniels die slaat namelijk op en hiermee maakt hij een stuk of 6 punten achter elkaar. Ook Sander heeft in deze set een mooie serie. Er zitten zeker nog wat leuke rally’s bij en het is naar mijn mening een leuke wedstrijd om naar te kijken. We winnen deze set met 25-16. Dit mogen we natuurlijk niet meer uit handen geven. Tom en Arjan zijn inmiddels wel gearriveerd maar ze zagen dat het goed was ….Geen reden om nog snel in de sportkleren te schieten. In de vierde set komt Grol nog wel even op voorsprong maar dit mag geen naam hebben, we stomen door en we eindigen de set in 25-19. Een prachtige overwinning. Dit levert ons een tweede plek in de competitie op en zijn we 1 punt los van de nummer 3 Avanti.

Auteur: Roel     Foto’s: Jos