Vrijdagavond moeten we al vroeg op pad richting KSH in Harreveld met de piepers net achter de kiezen staan we om een uur of half 7 al op het veld. We zijn niet met een hele ruime bezetting, we hebben maar 1 wissel vanavond. Ronny is wel bereid gevonden om ons te coachen, dat is mooi want als we dat ook nog op ons moeten nemen dan kunnen we weleens het overzicht verliezen.

Na het warm lopen en inspelen hebben we de opstelling gemaakt. Het inspelen heeft nog een vervelend “randje” want Ronny die ons even de ballen aangooit krijgt een bal van de tegenstander vol op zijn bril. Zeer pijnlijk dat was wel helder en daarnaast was het ook te veel voor de bril.

De zaal in het Dorpshuis is niet groot, het veld is natuurlijk niet anders maar na de achterlijn vindt je al snel de muur. We mogen dan ook één voet in het veld houden bij de opslag.
Toch voelt het wat krapjes, en bij de opslag voelt het wat onwennig. De eerste set loopt best aardig maar we hebben wat coaching nodig om uiteindelijk de set naar ons toe te trekken met 22-25. Jacco heeft wel wat last van de kuit doordat hij met een duik de bal van de grond moet houden, met de krappe wissels en pijn verbijten is het toch maar doorspelen.
De 2e set verloopt min of meer hetzelfde met wat mooie tactische ballen weten we ook deze set te winnen maar echt ruim 21-25 niet. Tja, en dan komt het die alom bekende 3e set.
Hier heeft Harreveld op gewacht met verwarring aan de Vollverijs kant walsen ze in deze set over ons heen. De fouten die gemaakt worden kunnen we hier beter niet noemen want deze moet je na de Mini’s niet meer maken. Dus we kunnen wel stellen “de klad” heeft toegeslagen. We verliezen 25-15. We kunnen ons zelf natuurlijk wel voor de kop slaan maar we hebben nog niet verloren. We gaan er weer voor in de vierde set maar we krijgen het nog niet op de rit. Er zitten overigens wel leuke rally’s bij maar als het dan 25-18 wordt kun je nagaan dat deze niet altijd gewonnen worden. Dat wordt dus een vijf setter. Eén ding is duidelijk, met verlies kunnen we niet thuiskomen, hiermee kunnen we Theo niet recht in de ogen meer aankijken.
We zetten alles op alles en we pompen ons op als een Nieuw Zeelands rugby team maar dan zonder Haka, de tongen hangen onderhand wel uit de …… maar dat kan ook niet anders na vier sets. Deze 5e set duurt niet lang we gaan als een speer en winnen met 8-15. Dit is echt veerkracht top gedaan, ik weet zeker dat als we de resterende spelers hadden kunnen inzetten dat we wellicht wat eerder een biertje hadden kunnen drinken maar dit is een prima resultaat. 13 november pakken gaan we er weer voor en spelen we in Hengelo.
Verslag: Roel